luni, 15 martie 2010

Vizită arhierească la Ucea de Jos


Preasfinţitul Andrei Făgărăşeanul a fost prezent în Parohia Ucea de Jos duminică, 7 februarie, unde a slujit Sfânta Liturghie şi a rostit un cuvânt de învăţătură. Slujba arhierească este darul făcut de Preasfinţia Sa credincioşilor Parohiei Ucea de Jos şi părintelui paroh Ion Tărcuţă în cinstea Naşterii Domnului.

În calitate de vestitori ai Naşterii Domnului prin colind, copiii si tinerii Parohiei Ucea de Jos au primit, înainte cu câteva zile de Praznicul Naşterii Domnului, promisiunea unei Liturghii arhiereşti la ei acasă, ca un răspuns la dragostea cu care aceştia l-au colindat la reşedinţa episcopală. Gândul Preasfinţitului Andrei s-a împlinit în această duminică pe care o putem numi o „duminică a darului” în parohia de la Ucea, din cauza numeroaselor daruri făcute. Primul dintre ele a fost faptul că Preasfinţitul, la propunerea noastră, a oferit părintelui Ion Tărcuţă, din partea Înaltpreasfinţitului Dr. Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, distincţia de sachelar, în semn de cinstire şi de apreciere faţă de toţi credincioşii parohiei, faţă de membrii Consiliului şi ai Comitetului Parohial, care, împreună cu părintele paroh, poartă grija Casei lui Dumnezeu.
De asemenea, la sfârşitul Sfintei Liturghii, părintele Adrian Zepa de la Parohia Feldioara a primit hirotesia întru duhovnic, putând deci, de acum înainte, să-i spovedească pe credincioşii săi.
Ca recunoştinţă pentru darul vizitei arhiereşti, părintele paroh a pregătit la Cercul de pictură pe sticlă al parohiei icoane pictate de cursanţii cercului şi de coordonatorul acestuia, doamna profesoară Elena Bânda, fiica vrednicului de pomenire Pr. Grigore Untilă de la Feldioara. Astfel, Preasfinţitul Andrei a primit o icoană cu Sfântul Apostol Andrei, iar noi o icoană cu Sfântul Ioan Botezătorul.
Ca recunoştinţă şi semn de preţuire pentru bunătatea, dragostea, susţinerea şi sprijinul de care se bucură din partea Părintelui Profesor Ioan Glăjar, înaintaşul său, părintele paroh i-a rânduit şi acestuia o icoana pe sticlă, având reprezentat pe Sf. Grigore Decapolitul. Prin grija coordonatorului cercului de pictură, şi părintele paroh a primit în dar o icoana cu Sf. Ioan Botezătorul.
La final Preasfinţitul i-a binecuvântat pe toţi credincioşii, rostind cuvinte de apreciere la adresa lor şi în special pentru doamna preoteasă Doina Glăjar, “sufletul” Corului Parohiei Ucea de Jos.
Pr. protopop Ioan Ciocan

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 38 - martie 2010

Niciun comentariu: