luni, 15 martie 2010

ÎPS Laurenţiu a oficiat Sf. Liturghie la biserica de la spital

Credincioşii bisericii „Sfinţii Cosma şi Damian”, de pe lângă Spitalul Municipal Făgăraş, au participat duminică, 28 februarie, la prima Liturghie arhierească oficiată în acest lăcaş. În mijlocul credincioşilor dar şi al celor suferinzi a fost Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului.
„Ne-am rugat bunului Dumnezeu ca toţi ca cei ce sunt aici, în acest aşezământ de sănătate, să primească dar şi binecuvântare. Sfinţii „Doctori fără de arginţi” să fie mijlocitori pentru ei, iar doctorii care lucrează în acest aşezământ să primească binecuvântarea lui Dumnezeu ca să-şi poată împlini misiunea lor de mediatori la tămăduirea pe care o dă Dumnezeu” – a declarat Înaltpreasfinţitul Laurenţiu pentru Trinitas TV.
Biserica cu hramul „Sfinţii Cosma şi Damian”, grabnic ajutători celor aflaţi în boli şi suferinţe, a fost ridicată în anul 2001 din lemn, pe fundaţie de beton şi acoperită cu tablă. Din 2003 paroh este preotul Lucian Bârsan, iar în prezent sunt în desfăşurare lucrările de pictură, la finalizarea cărora urmează ca lăcaşul de cult să fie sfinţit.
Pr. protopop Ioan Ciocan

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 38 - martie 2010

Niciun comentariu: