luni, 15 martie 2010

Moaştele Sfântului Nectarie şi ale Sfinţilor Mucenici din Hozeva la Făgăraş-Galaţi

Parohia ,,Sf. Ioan Botezatorul'' din Făgăraş-Galaţi a organizat duminică, 21 februarie, după rânduiala stabilită, Taina Sf. Maslu, cu participarea a 23 preoţi şi diaconi. Cu această ocazie, credincioşii au avut bucuria de a primi în mijlocul lor moaştele Sfântului Ierarh Nectarie şi ale sfinţilor mucenici din pustia Hozevei, din Ţara Sfântă, care au poposit la Galaţi prin bunăvoinţa Părintelui Matei Bilauca, stareţul schitului de la Şinca Nouă şi respectiv a Părintelui Iosif Toma, stareţul Mănăstirii Berivoi.
Totodată, Părintele stareţ Ilarion Urs şi părintele Mihail, de la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus, au adus în biserică o parte din Sfânta Lumină, care a rămas să vegheze chilia vrednicului de pomenire Părinte Teofil Părăian. Cu puţin înainte de aniversarea Părintelui, care ar fi împlinit la 3 martie 81 de ani, toţi cei prezenţi, preoţi şi credincioşi, şi-au adus aminte cu dragoste, cum timp de 20 ani, în fiecare an, la Duminica Ortodoxiei Părintele Teofil era nelipsit din mijlocul lor, bucurându-le sufletele cu alese cuvinte de zidire sufletească.
Biserica s-a dovedit neîncăpătoare pentru numărul mare de credincioşi, care au venit, cu nădejde şi dragoste, să dobândească tămăduire sufletească şi trupească. Sf. Maslu a fost pentru toţi cei prezenţi balsamul duhovnicesc cu care ne-am uns rănile păcatelor, aducând slava Tatălui Ceresc pentru toate binecuvântările revărsate cu prisosinţă!

Niciun comentariu: