- - 1 cană arpacaş
- - 1 cană nucă
- - 1 cană migdale
- - 1 cană alune de pădure
- - stafide (1/2 cană)
- - zahăr (1/3 dintr-o cană)
- - zahăr vanilat (1 plic)
- - nucă de cocos măcinată (1/4 cană)
- - cacao
Într-un vas se amestecă arpacaşul fiert cu amestecul de nucă, migdale şi alune măcinate şi se adaugă zahărul vanilat şi stafidele).
Se pune în tavă, se presară nuca de cocos, peste care se pune tiparul cu model (crucea) şi se presară cu o sită mică praful de cacao.
Acest tip de colivă este mai uscat, perfect pentru zilele călduroase.
Reţetă oferită de părintele Eftimie de la Chilia „Înălţarea Domnului” – Schitul Lacu, Muntele Athos
Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 38 - martie 2010
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu