Ingrediente:
- 4 cartofi
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 dovlecel
- 1 legătură frunze de pătrunjel
- 1 lingură de muştar
- 100 g pâine umezită cu un pic de apă
- 100 g făină
- sare după gust
Mod de preparare: Toate legumele se curăţă, iar apoi se rad crude mărunt într-un castron. Frunzele de pătrunjel se taie mărunt şi alături de sare şi de pâine se adaugă în castron. La sfârşit, se adaugă lingura de muştar şi se amestecă toate ingredientele. Apoi se modelează chiftelele şi se tapetează cu făină, după care se prăjesc într-o tigaie, în ulei încins.
Reţetă oferită de doamna preoteasă Mihaela Tatu, din Voivodeni
Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 38 - martie 2010
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu