marți, 20 aprilie 2010

Tabere ortodoxe pentru copii şi tineri în Moldova


Părinţi, profesori sau preoţi din toată ţara îşi pot înscrie copiii, elevii sau enoriaşii în taberele organizate de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. Scopul este de a oferi participanţilor un timp şi un spaţiu în care să descopere valorile tradiţionale şi spiritualitatea creştină.

DE CE? Participarea într-o tabără este o experienţă pe care trebuie să o trăiască orice copil. Descoperind natura şi valori adevărate, precum prietenia, renunţarea la propriul orgoliu pentru binele celor din jur, aflându-se într-un mediu de siguranţă şi însoţiţi de persoane instruite, copiii se descoperă pe ei înşişi şi reuşesc să facă, pe parcursul taberei, lucruri pe care de obicei nu reuşesc să le împlinească acasă. Fiind prea mult timp cu ochii la televizor sau calculator, preocupaţi de ascultarea melodiilor la modă sau de ce poză să afişeze la avatar, copiii adesea uită că sunt copii.

OBIECTIVE. În cadrul taberei copiii vor descoperi jocul, muntele, sportul, rugăciunea, vor avea posibilitatea să-şi facă prieteni şi să afle cât de mult pot face într-o atmosferă în care primează dragostea şi respectul pentru celălalt.

CINE? Taberele se desfăşoară la iniţiativa şi sub patronajul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, respectiv a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan. Directorii de tabără (responsabilii pe fiecare serie în parte) sunt preoţi sau profesori cu experienţă şi care au urmat un program de instruire specifică în prealabil.

UNDE? Staţiunea Durău din judeţul Neamţ este situată la poalele muntelui Ceahlău, la 80 km de oraşul Piatra-Neamţ.

CÂND? Taberele vor fi organizate în 12 serii săptămânale şi se vor desfăşura pe parcursul a şase nopţi şi şapte zile, începând cu 19 iunie până pe 10 septembrie. Fiecare serie are un număr de 65 de participanţi. Din cele 12 serii, 10 sunt pentru copii cu vârste între 9 şi 14 ani, iar două dintre acestea, respectiv seriile dintre 3 şi 9 iulie şi 24 şi 30 iulie, sunt pentru liceeni.

CUM? Beneficiarii taberei vor fi cazaţi câte doi în cameră, la Hotelul "Pelerinul" din Staţiunea Durău, iar masa va fi asigurată la Centrul cultural-pastoral "Sf. Daniil Sihastrul".

CÂT? Costul unui sejur pentru o persoană este de 490 lei, sumă în care este inclusă cazarea, 3 mese/zi, materiale didactice, premii, excursii şi drumeţii, intrare la obiective turistice, asistenţă medicală etc. Nu este asigurat transportul din localitatea de reşedinţă până în tabără.

CONTACT. Mai multe informaţii puteţi afla de pe site-ul www.tabere.mmb.ro sau prin telefon, coordonatorul proiectului fiind domnul Doru-Mihai Barna (tel. 0720/500 542, 0232/235 691 int. 406)
A consemnat Natalia Corlean

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 39 - aprilie 2010

Niciun comentariu: