vineri, 23 aprilie 2010

Noi preoţi parohi la Ludişor şi Şoarş


Înainte de Paşti două dintre parohiile Ţării Făgăraşului şi-au primit noii preoţi parohi. Atât credincioşii din Ludişor, cât şi cei din Şoarş s-au bucurat la slujba de Înviere de prezenţa noilor slujitori ai altarului.

Zeci de localnici din Ludişor, îmbrăcaţi în haine de sărbătoare, s-au adunat la biserică în Sâmbăta lui Lazăr, ca să fie prezenţi la hirotonirea şi instalarea noului lor paroh. Slujba a fost oficiată de Preasfinţitul Andrei Făgărăşeanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, care l-a hirotonit întru preot pe diaconul Marius Vasile Dobrin. Noul paroh a absolvit seminarul la Cluj şi facultatea la Sibiu, este căsătorit şi are o fetiţă, iar până acum a fost profesor de religie.
Părintele Marius Vasile Dobrin îi urmează în parohie părintelui Marian Oţil, care a ieşit la pensie la vârsta de 65 de ani, după 19 ani de slujire în Ludişor. Fostul paroh şi-a exprimat emoţia şi părerea de rău pentru despărţirea de enoriaşii săi: ,,În toţi aceşti ani au fost momente frumoase, dar şi grele. M-am înţeles foarte bine cu credincioşii din satul Ludişor. Plec cu părere de rău, dar şi cu bucurie că va rămâne în locul meu un preot bun la suflet”, a spus părintele Marian Oţil.
A doua zi, 28 martie, de Florii, Preasfinţitul Andrei a poposit din nou pe meleagurile făgărăşene. După slujba Vecerniei a instalat, în comuna Şoarş, al cărei slujitor al altarului a plecat la cele veşnice în luna februarie, un nou paroh. Părintele Dumitru Hilohe este originar din Braşov, este căsătorit şi are două fete. Timp de 4 ani a slujit ca diacon în parohia Axente Sever, de lângă Sibiu.
Ambii preoţi vor locui în parohie, urmând ca la Şoarş casa parohială să fie amenajată cu ajutorul Primăriei.
Pr. Protopop Ioan Ciocan

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 39 - aprilie 2010

Niciun comentariu: