Şcoala primară este, după grădiniţă, un loc în care începi să-ţi faci prieteni întrucât întâlneşti aceiaşi colegi zilnic. Unii îţi vor deveni prieteni, alţii nu, în funcţie de afinităţi, potriviri, gusturi, plăceri comune. Când o persoană ne devine prieten? Când avem încredere în el, când ţinem la el, când ne leagă diverse lucruri, când ne place ceea ce simţim venind dinspre el. Prietenia este într-adevăr un lucru minunat.
Sub egida ”Împreună dăm o nouă şansă vieţii”, elevii clasei a IV-a de la Şcoala Generală Nr. 7 din Făgăraş au desfăşurat, alături de tinerii cu dizabilităţi de la Societatea de binefacere DIAKONIA - atelierul protejat “Floare de Colţ”, sub îndrumarea doamnei pedagog Camelia Judele, o activitate comună dedicată Zilei Mamei. În echipe mixte, elevii au confecţionat împreună felicitări şi elemente decorative pe care şi le-au oferit într-un schimb partenerial şi au învăţat cântecul: “Iubită mamă”. Tinerii cu dizabilităţi de la centrul „Floare de Colţ” şi-au exprimat, în cadrul acestui atelier de creaţie, sentimentele de frumos pe măsură talentului lor, a dorinţelor şi lumii lor lăuntrice.
Elevii aflaţi în parteneriat au schimbat cu emoţie între ei micile creaţii artistice. În continuare, elevii din clasa a IV-a au dedicat prietenilor lor mai mari un mini-concert alcătuit din cântece de primăvară, iar la final le-au prezentat acestora şcoala unde învaţă zi de zi.
An de an, proiectele de voluntariat „Copil ca tine sunt şi eu”, desfăşurate în parteneriat cu DIAKONIA, ne oferă ocazia de a învăţa să ajutăm tineri aflaţi în dificultate şi să dăruim, să fim mai buni. Din fiecare vizită efectuată/primită, am învăţat ce înseamnă generozitatea, responsabilitatea, implicarea, respectul, dăruirea, bucuria de a face bine, prietenia.
Înv. Simona URSU
Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 39 - aprilie 2010
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu