Prima Spovedanie, urmată de Împărtăşanie, e un act iniţiatic de importanţă majoră în viaţa omului, cu toate că el se petrece la vârsta crudă a inocenţei, pe când copilul abia a învăţat că există păcatul. Momentul e unul de referinţă, în timpul vieţii omul raportându-se nu de puţine ori la el.
La Şcoala Generală Nr. 7 din Făgăraş, Postul Paştilor prilejuieşte în fiecare an participarea la Taina Spovedaniei a celor mai tineri elevi. În cursul zilei de 11 martie, împreună cu colegele mele, Zinovia Neagoş şi Maria Paler, şi cu elevii noştri din clasa I, a II-a şi a IV-a, am plecat într-o excursie în scop educativ şi de pelerinaj la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus.
În biserica aşezământului, micuţii s-au spovedit rând pe rând, primind apoi Sfântul Trup şi Sânge al Mântuitorului. Părintele Clement le-a ţinut un scurt cuvânt de învăţătură, referitor la importanţa Spovedaniei şi a Sf. Împărtăşanii în viaţa fiecăruia, explicându-le ce conduită morală trebuie să adopte în viaţa de zi cu zi. Însoţiţi de Părintele Mihail, copiii au vizitat apoi chilia Părintelui Teofil, unde au admirat cu emoţie lucrurile lui personale păstrate aici, fiind fascinaţi în special de alfabetul Braille.
În continuare, am făcut o scurtă drumeţie până la Izvorul Părintelui Arsenie, după care am poposit la “Cabana cu Zmei”, unde am primit şi “hrana pentru trup”. Şi pentru că jocul nu poate lipsi din nici o excursie, micuţii au ieşit pe pârtia de ski, unde au construit oameni de zăpadă, s-au jucat şi au fost iniţiaţi în sporturile de iarnă.
La plecarea spre casele lor, cu Hristos în suflet, copiii radiau lumină, urmând să le dăruiască şi celor din jur câte o rază, pregătiţi fiind să întâmpine Sfânta Înviere cu gândul curat şi multă bucurie!
Înv. Simona Ursu
Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 39 - aprilie 2010
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu