sâmbătă, 24 aprilie 2010

Aţi aflat? Hristos a Înviat!

Părintele Arsenie Boca spunea că cea mai lungă cale este cea de la urechi la inimă. Prin urechi intră cuvintele, iar dacă acestea vin de la Cuvântul, inima, din mândră şi împietrită, devine smerită şi plină de viaţă.
Am sărbătorit Buna Vestire, am prăznuit şi Învierea, dar întrebarea pe care trebuie să ne-o punem este dacă inimile noastre L-au primit pe Cel care S-a Vestit, S-a Zămislit, S-a Născut, a Pătimit, S-a Răstignit, S-a Coborât în iad şi A ÎNVIAT pentru noi. Anul acesta între Buna Vestire şi Înviere a fost cale de 10 zile. Cu peste 2000 de ani în urmă între cele două evenimente a fost o cale de 33 de ani. Despre perioada de la vestea dată Fecioarei Maria de către Arhanghelul Gavriil şi acceptarea acesteia, până la Cuvântul de pe cruce al Mântuitorului, ne vorbesc Evangheliile. Avem urechi larg deschise? Dacă ceva depăşeşte puterea noastră de înţelegere, duhovnicii noştri ne pot desluşi tainele şi, cu mila şi îngăduinţa Domnului, scurtăm calea de la urechi la inimă. Fericiţi cei care primesc în aceeaşi zi şi Buna Vestire şi Învierea! Noi, ceilalţi, să ne rugăm ca această cale să nu depăşească cei 33 de ani, pentru că riscăm să ajungem la bătrâneţe, să auzim Cuvântul, să ne dorim să vină şi schimbarea în noi, însă patimile şi răutăţile noastre să fie atât de bine înfipte în inimă încât timpul să nu ne mai permită să gustăm Învierea.
Să ne mai rugăm ca, odată ce am gustat din Înviere, să ţinem minte dulceaţa ei şi să nu o pierdem. Să nu deznădăjduim şi să ne rugăm ca ceea ce am ratat anul acesta în timpul Postului să recuperăm în posturile ce vor urma, astfel încât la anul Postul Mare să ne găsească întăriţi în credinţă, pregătiţi pentru călătoria împreună cu Domnul.
La Dumnezeu totul este cu putinţă şi să nu ne fie cu mirare dacă, punând început bun vieţii noastre chiar de azi, învierea noastră va veni chiar mai repede. Şi dacă înviem, să luăm ca exemplu faptele apostolilor, ca astfel, la finalul călătoriei noastre pe pământ, sufletele să ni se înalţe la Hristos, Care cu Adevărat A Înviat!
Adriana Popescu

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 39 - aprilie 2010

Un comentariu:

adriana spunea...

Multam fain de gazduire.