miercuri, 10 iunie 2009

Nou preot paroh la Rucăr


Satul Rucăr a fost îmbrăcat duminică, 24 mai, în haine de sărbătoare. Rucărenii, împreună cu fii ai satului întorşi acasă dar şi credincioşi din satele învecinate, alături primarul comunei Viştea, l-au întâmpinat, cu bucurie mare, pe Înalt Prea Sfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu Streza, venit să le încredinţeze un nou paroh.
Dragostea credincioşilor a fost arătată prin gesturi simple, dar pline de încărcătură duhovnicească: la toate porţile caselor au fost scoase mese împodobite cu flori, iar pe ferestrele caselor au fost aşezate ţesături frumoase, lucruri ce ne arată ospitalitatea şi hărnicia acestor credincioşi, dar şi bucuria de a avea în mijlocul lor un oaspete de seamă.
Înalt Prea Sfinţitul a fost întâmpinat la intrarea în sat de credincioşi şi condus de domnul primar într-o caleaşcă spre biserică, unde a fost întâmpinat de părintele protopop şi preoţi din satele învecinate. Înalt Prea Sfinţitul a oficiat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia a hirotonit întru preot pe tânărul diacon Silviu Goga, fiu al satului şi al părintelui Silviu Goga, trecut la cele veşnice în 2007.
La sfârşit, Înalt Prea Sfinţia Sa a ţinut un cuvânt de învăţătură, tâlcuind pericopa evanghelica a Duminicii Orbului din naştere şi a explicat însemnătatea Tainei Hirotoniei. Părintele mitropolit l-a instalat pe noul părinte paroh, înmânându-i Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi cheile bisericii, iar apoi i-a dat posibilitatea părintelui Silviu Goga să ţină primul său cuvânt de învăţătură. Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frăţească şi cu cuvântul de dragoste şi mulţumire adresat de Înalt Prea Sfinţitul Laurenţiu credincioşilor din Rucăr.
Părintele Silviu Goga, noul paroh al rucărenilor, are 31 de ani, a absolvit seminarul teologic din Alba-Iulia şi Facultatea de Teologie „A. Şaguna” din Sibiu, promoţia 2001.
Pr. Florin Butum

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 29 - iunie 2009

Niciun comentariu: