joi, 9 aprilie 2009

Pască fragedă


Ingrediente pentru aluat:

  • 70 g unt
  • 120 g făină
  • 70 g zahăr
  • 2 gălbenuşuri

Ingrediente pentru umplutură:
  • 1 kg brânză de vaci
  • 8 ouă + 2 albuşuri rămase de la aluat
  • 200 g smântână
  • 200 g zahăr
  • 150 g stafide
  • 2 linguri făină
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 esenţă vanilie, sare

Aluatul. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă untul şi făina şi se frământă un aluat omogen.

Crema. Se amestecă bine cu mixerul brânza de vaci cu 7 gălbenuşuri, smântâna, zahărul, făina, zahărul vanilat, vanilia, apoi stafidele şi un praf de sare. Se bat bine cele 10 albuşuri rămase şi se adaugă la cremă.

Pasca. Într-o tavă de tort unsă cu unt se întinde aluatul, având grijă să ridicăm puţin marginile. Se toarnă apoi crema, se unge cu 1 gălbenuş bătut şi se desenează semnul Sfintei Cruci (cu pensula sau presărând cacao cu forma de la colivă). Se dă la cuptor cam 30 de minute, până se rumeneşte puţin.

Acest tip de pască se face uşor şi este foarte gustoasă.

2 comentarii:

Irina spunea...

imi place reteta, fiindca n-are mult aluat. Acum ma pun pe treaba :))

Natalia spunea...

Irina, să ştii că eu de când am descoperit-o o fac constant, în fiecare an, şi de fiecare dată parcă e minunată! :)