- 4 kg mere (sau alte fructe: piersici, nectarine, pere) bine coapte
- între 500 g - 1 kg de zahăr (în funcţie de gust şi de dulceaţa fructelor)
- 1 litru de apă
- 1 linguriţă de scorţişoară măcinată (dacă vă place aroma).
Mod de preparare: fructele se spală, se taie felii şi se fierb într-un litru de apă, până se înmoaie bine. Se pune zahărul şi se lasă să mai dea de trei-patru ori în clocot. Apoi vasul se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
După ce s-au răcit, merele se scurg, apoi se pasează cu blenderul şi se pun din nou să fiarbă în apa în care au fiert iniţial. Se pune o linguriţă de scorţişoară şi se mai dă un clocot. Cald fiind, sucul se toarnă în sticle cu capac bine înfiletat. Dacă vrem să se păstreze mai mult timp, peste iarnă de exemplu, sticlele se pun la bain-marie (se fierb într-un vas cu apă) timp de o jumătate de oră.
Este o alternativă foarte bună, mai ales pentru copii, la sucurile pline de chimicale din comerţ.
Reţetă oferită de doamna preoteasă Violeta Bostan, din Olteţ
Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 27 - aprilie 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu