- 1 kg orez
- 4 l apă caldă
- 200 ml ulei
- 1 morcov
- 1 pungă stafide (150-200 g)
- vegeta
- 1 lg zahăr
Se pune uleiul într-o cratiţă şi se lasă pe foc să se încingă, apoi se pune morcovul dat pe răzătoarea măruntă. Se lasă puţin să se călească, se pune orezul şi se amestecă până se îmbibă de ulei. Se adaugă apa, încălzită înainte, şi se lasă pe foc fără să se amestece în timp ce fierbe.
Când este fiert de jumătate se pun stafidele şi vegeta după gust. Se aşează cratiţa pe o ţiglă (sau pe o plită), ca să nu se prindă, şi se pune o lingură de zahăr. Se amestecă uşor până este gata.
Reţetă oferită de doamna Elena Vlădău, din Bucium
Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 37 - februarie 2010
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu