marți, 15 decembrie 2009

Muşchiuleţ de porc cu spanac, în foietaj


Ingrediente:
  • - un muşchiuleţ de porc de vreo 500 g
  • - spanac congelat 200-250 g
  • - o jumătate dintr-un pachet de foietaj congelat (400-500 g foietaj)
  • - sare, piper şi nucşoară, după gust, susan.

Se lasă la decongelat foietajul şi spanacul, la temperatura camerei. Muşchiuleţul de porc se prăjeşte întreg, pe toate părţile, şi se condimentează cu piper şi sare.
Se aşează jumătatea de foaie de aluat foietaj, pe care se întinde spanacul bine scurs, lăsând o margine de câţiva centimetri buni. Se pune sare, piper şi nucşoară, după gust, apoi muşchiuleţul, la mijloc. Se împachetează aluatul, iar pe margini se unge cu un albuş.
Se aşează într-o tavă unsă (sau cu hârtie de copt), cu îmbinarea în jos. Se unge cu gălbenuş şi se presară susan pe deasupra.
Se serveşte cu diverse garnituri, după gust.
Reţetă oferită de doamna Laura Sava – Timişoara

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 35 - decembrie 2009

Toate articolele de la rubrica "Cu Dumnezeu în casă" din acest număr:

Niciun comentariu: