- - Ciorba de fasole uscată sau verde îşi accentuează aroma dacă se pune în ea o bucată de zahăr.
- - Mămăliga nu mai face cocoloaşe dacă în loc să o punem să fiarbă în apă, o amestecăm înainte (200 g mălai cu un litru de apă şi o linguriţă de ulei şi sare) şi o punem să fiarbă, amestecând din când în când.
- - Sosurile pe bază de făină devin omogene dacă le amestecaţi cu o furculiţă cu dinţii înfipţi într-o bucată de cartof crud .
- - Cartofii care stau în cămară dobândesc un gust neplăcut. Când îi fierbeţi, adăugaţi o linguriţă de zahăr, vor căpăta un gust deosebit.
- - Legumele se fierb mai repede dacă în apa de fierbere se pune ulei de la început.
Mihaela Bîlbă
Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 35 - decembrie 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu