- - trecerea de la alimentaţia de post la cea de dulce trebuie să se facă treptat, altfel pot să apară dureri de stomac, de cap, ameţeli, disconfort, greaţă, balonări, indigestii;
- - consumul consistent de alimente care conţin multe grăsimi (carne, ouă, smântână, ulei, maioneză etc.) afectează fierea, ficatul şi stomacul, îngreunând digestia. Pentru a o uşura este bine ca felurile de mâncare mai consistente să fie combinate cu diverse salate, care ajută organele digestive să funcţioneze normal. Salatele (de morcovi, sfeclă, varză, ţelină, măr etc.) previn constipaţia şi balonările;
- - consumul de fructe între mese este indicat pentru a înlocui dulciurile.
Şi să nu uităm că Iubirea pe care o primim de Crăciun nu este deplină dacă nu este împărtăşită. Bucuraţi-vă deci de Domnul şi de cei dragi, nu-i uitaţi pe cei care au nevoie de dragoste şi o vorbă bună, iar toate aceste întâlniri îmbrăcaţi-le în colindă, cel mai frumos mod de a împărtăşi Iubirea lui Dumnezeu pentru noi şi de a vesti Naşterea lui Hristos.
Natalia Corlean
Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 35 - decembrie 2009
Toate articolele de la rubrica "Cu Dumnezeu în casă" din acest număr:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu