Ingrediente:
- 1 cană orez
- 3 căni apă
- 1 cutie mică de mazăre
- 1 cutie porumb
- 1 cutie ciuperci
- 1 căţel de usturoi
- 2 cepe
- 1 lingură oţet
- verdeaţă proaspătă
- sare, piper după gust
- 4 linguri ulei de măsline
- zeama de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare:
Orezul se spală foarte bine, până ce apa este clară, apoi se pune cu apa într-un vas, de preferat de inox, la foc mic şi acoperit cu capac. Nu trebuie să fie foarte moale, ci să rămână bob întreg. Se lasă să se răcească.
Între timp, ceapa se taie peştişori fin, se aşează într-un bol şi se freacă cu mâna, adăugând un praf de sare şi apoi oţetul. Peste ceapă se pune mazărea, porumbul şi ciupercile, toate scurse bine. Adăugaţi usturoiul tăiat mărunt, verdeaţa, sarea şi piperul. Se face un amestec din uleiul de măsline şi lămâia stoarsă, care dă un gust suav, apoi se amestecă cu cele două compoziţii cu grijă, să fie o prezenţă stufoasă, plăcută văzului!
Variante: - dacă este dezlegare la peşte puteţi înlocui ciupercile cu bucăţele de ton din conservă.
- dacă nu este post puteţi adăuga 150-200 g smântână.
Reţetă oferită de doamna Doina Popa din Bucureşti
Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 30 - iulie 2009
Un comentariu:
Cred ca este tare gustoasa; am preluat-o si pe blogul meu
http://adriana-dardindar.blogspot.com/2010/06/salata-de-post-cu-orez-mazare-porumb-si.html
Trimiteți un comentariu