joi, 16 iulie 2009

Apostolat în Ţara Făgăraşului - locul 7 în topul celor mai influente bloguri din România

Luna trecută FocusBlog a dat publicităţii un studiu pe care specialiştii acestui site l-au făcut în sfera blogurilor din România. Scopul a fost acela de a identifica statistic care sunt cele mai influente bloguri din Ţara noastră. Modalitatea de calcul a influenţei nu ia în considerare numărul vizitatorilor zilnici care, în marea lor majoritate, ajung întâmplător pe un blog, ci numărul celor care accesează direct pagina respectivă, precum şi numărul articolelor care sunt preluate pe alte site-uri. Aceştia sunt indicii care arată influenţa pe care un blog o are în sfera virtuală.
În acest top, spre surprinderea realizatorilor (dar şi a noastră), se află şi site-ul publicaţiei "Apostolat în Ţara Făgăraşului", pe un onorant loc 7. Această clasare nu arată faptul că numărul de vizitatori unici pe zi ai blogului (care variază între 40 şi 150), este foarte mare, ci altceva: „deşi ele (singurele două bloguri cu specific religios din acest top, locurile 7 şi 14) nu sunt bloguri “mainstream”, au câte o comunitate construită în jurul lor“ – spun realizatorii clasamentului.
Asta înseamnă că cei care nu au acces la varianta tipărită a publicaţiei şi au ajuns să o citească pe internet revin pe acest site, iar ei sunt în număr destul de mare. De asemenea, un număr mare de articole de aici au fost preluate de alte site-uri. Pentru acest lucru nu putem decât să dăm slavă lui Dumnezeu, pe care Îl rugăm să lucreze în continuare în sufletele noastre, ale celor care realizăm cu ajutorul Lui această publicaţie, precum şi în sufletele celor care o citesc.
Natalia Corlean

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 30 - iulie 2009

Niciun comentariu: