Modul de preparare e simplu. Seminţele de susan se prăjesc puţin (căldură eliberând aromele), se amestecă cu sarea şi se macină rapid. Se păstrează câteva luni în cămară într-un borcan sau într-o cutie metalică, închise.
Proporţia între susan şi sare depinde de gust. Eu pun nouă părţi de susan şi o parte de sare, dar vă sfătuiesc să încercaţi să micşoraţi sau să măriţi proporţia de sare în funcţie de gustul vostru.
Ce facem cu gomasio? Simplu, îl putem folosi la orice mâncare: salată de legume, biscuiţi aperitiv, presărat peste pui sau peşte, presărat peste vinete sau dovlecei la cuptor, în supe, peste ouă, etc. El înlocuieşte sarea şi dă gust.
Ingrediente:
- 180 g seminţe de susan
- 20 g sare de mare grunjoasă
Reţetă oferită de doamna Irina Dufraise – Franţa
www.invatsagatesc.blogspot.com
Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 29 - iunie 2009
Vezi şi
Darul lui Dumnezeu: Susanul
Legume cu gomasio
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu