Alimente bogate în fibre: cereale integrale şi fructe.
Pâinea – este cel mai nutritiv aliment, se recomandă însă doar pâinea integrală.
Ceaiul – oamenii sănătoşi beau ceaiuri de fructe (preferabil fructe de pădure) sau ceai verde.
Vinul – în cantitate de 100-150 ml pe zi este permis (chiar indicat) persoanelor care nu au contraindicaţii la alcool.
Cafeaua – este permisă în cantitate mică (o cafea pe zi). Este de preferat cafeaua boabe măcinată în casă (pentru conservarea aromelor şi pentru a evita amestecul cu aditivi). Se toarnă 1 ceaşcă (100-150ml) apă fierbinte peste o linguriţă cafea prăjită şi măcinată. Se infuzează (acoperit) 15 minute. Se îndulceşte cu miere şi eventual se consumă cu lapte. Cafeaua filtru este cafea infuzată şi corespunde principiilor dieteticii naturiste. Cafeaua fiartă, dată în clocot, este toxică.
A consemnat Natalia Corlean
Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 29 - iunie 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu