- - 1 litru ulei
- - 1 kg ceapă
- - 1 kg morcov
- - 4 kg fasole verde
- - 3 kg ardei (capia, gogoşari, ardei gras) copţi şi curăţaţi
- - 1 cană apă
- - o legătură frunze de ţelină
- - o legătură frunze de pătrunjel
- - sare
Mod de preparare:
Fasolea fiartă, ardeii copţi şi ceapa se trec prin maşina de tocat. Morcovul ras pe răzătoarea mică se adaugă peste uleiul încins, se lasă 20-30 de minute, apoi se adaugă ceapa. Se toarnă o cană cu apă şi se înăbuşă 20-30 de minute, amestecând continuu. Se adaugă fasolea şi ardeii şi se lasă până iese uleiul deasupra (aproximativ 2 ore). Spre final se sărează după gust, iar după ce se stinge focul se adaugă verdeaţa.
Borcanele se ţin la cuptor 30 de minute, după care se scot şi se toarnă în ele zacusca fierbinte. Se leagă şi se ţin împăturite până se răcesc.
Reţetă oferită de doamna Cornelia Bucur
Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 44 - septembrie 2010
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu