În Postul Crăciunului avem dezlegare la peşte în fiecare sâmbătă şi duminică, cred deci că este binevenită o reţetă de salată de ton care, pe lângă faptul că se face rapid (cam 35 de minute durează pregătirea) este şi foarte bună.
Ingredientele sunt următoarele:
• 4-5 cartofi
• 1 kg ardei
• 2 conserve de ton
• 3-4 căţei de usturoi
• 1 legătură pătrunjel
• oţet
• ulei
• sare, piper
Cartofii se curăţă, se taie rondele şi se pun la fiert (dacă aveţi steamer, se pot fierbe la aburi). Ardeii se pun la copt, apoi se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se taie fâşii. Într-un vas de salată se pun ardeii copţi, peste care se toarnă uleiul, oţetul şi usturoiul zdrobit. Se adaugă cartofii, pătrunjelul tocat mărunt, bucăţile de ton, sare şi piper după gust, şi se amestecă toate ingredientele. Se ţine în frigider până la servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu