vineri, 7 august 2009

Biserica Sfântul Ilie din Oraşul Victoria şi-a sărbătorit hramul


Credincioşii ortodocşi de pretutindeni l-au sărbătorit în data de 20 iulie pe Sfântul Ilie Tesviteanul, prorooc al Vechiului Testament şi mare făcător de minuni. În această zi, biserica “Sfântul Ilie” din Oraşul Victoria s-a îmbrăcat în haina bucuriei sărbătoririi hramului, bucurie care se putea citi pe feţele tuturor celor prezenţi.
Praznicul a început încă de cu seară, în ajunul sărbătorii credincioşii luând parte la slujba privegherii. Împreună cu părintele Adrian Magda, parohul nostru, au fost alături de noi şi părintele Ion Tărcuţă din Ucea de Jos şi părintele Marius Corlean din Bucium. A fost o seară plină de lumina rugăciunii şi a frumuseţii duhovniceşti.
Cinstirea adusă Sfântului a fost încununată de Dumnezeiasca Liturghie în dimineaţa zilei de 20 iulie, biserica fiind frumos împodobită cu numărul mare de credincioşi prezenţi, nu doar din oraş, ci şi din parohiile învecinate (şi nu numai) şi cu mireasma rugăciunii şi a florilor aduse în dar. Dumnezeu şi Sf. Ilie ne-au învrednicit tot de prezenţa a trei împreună slujitori, pe lângă părintele paroh fiind acum părintele Cornel Codrea şi părintele Mihail Fogoroş, împreună cu care ne-am rugat, cerând ajutorul lui Dumnezeu şi ocrotirea Sfântului Ilie, mijlocitor pentru noi în faţa Lui.
Ca în zi de sărbătoare a parohiei, la sfârşitul Sfintei Liturghii am putut asculta concertul de pricesne interpretate cu emoţie sfântă de patru doamne ale cântecului romanesc: Mariana Şandru, Viorica Cerbu, Mioara Greavu şi Eugenia Gheban. S-au bucurat împreună şi cerul şi pământul…
Precum Sfântul Ilie a reuşit, prin credinţă şi curajul demn de urmat, să întoarcă poporul evreu de la închinarea la zei la cinstirea adevăratului Dumnezeu, nădăjduim şi noi ca prin rugăciunile sale să ne îndrume pe calea cea adevărată a vieţii veşnice.
Teodora Huştiu, Victoria

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 31 - august 2009

Niciun comentariu: