În ziua de 23 aprilie, biserica din Părău şi-a sărbătorit hramul: Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Slujba a debutat cu Sfânta Liturghie, urmată de un Te-Deum, oficiate de părintele paroh, Laurenţiu Urian, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi din localităţile învecinate.
În continuare, cei prezenţi au putut admira în naosul bisericii o expoziţie de icoane pe sticlă cu tematică pascală, evocând scene din Duminica Floriilor până la Izvorul Tămăduirii. La acest eveniment a participat şi domnul Adrian Valusescu, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Braşov, dar şi alţi oameni de cultură din cadrul acestei instituţii.
Ceremoniile s-au încheiat cu un impresionant moment artistic, oferit de un grup de tineri talentaţi din oraşul Victoria, coordonaţi de părintele Octavian Smădu, care au realizat un spectacol de bătut toaca.
Spre desăvârşirea acestor sărbători, în Sâmbăta din Săptămâna Luminată locuitorii comunei Părău, în frunte cu primarul comunităţii, domnul Mihai Popeneciu, au îmbrăcat din nou straiele de sărbătoare, pentru a-l întâmpina, cu mult entuziasm, pe Prea Sfinţitul Andrei Făgărăşeanul, aflat pentru prima dată în această localitate.
Alături de un sobor de preoţi din Ţara Făgăraşului, în frunte cu părintele protopop Ioan Ciocan, PS Andrei a săvârşit Taina Sfintei Liturghii, în cadrul căreia i-a acordat părintelui paroh Laurenţiu Urian, pentru activitatea şi eforturile sale deosebite în slujba Bisericii, distincţia de sachelar.
După finalizarea slujbei, înaltul ierarh a vizitat sediul primăriei şi casa parohială, fiind plăcut impresionat de frumuseţea locurilor şi a portului popular, pe care sătenii din Părău îl îmbracă cu mândrie în zilele de sărbătoare.
Diac. Claudiu Păun
Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 28 - mai 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu