marți, 10 martie 2009

Este bine să concepem un copil în perioada postului?

Dragă MAICA SILUANA,
Sunt proaspăt căsătorită şi împreună cu soţul meu ne dorim foarte mult un copil. Cred că luna aceasta nu am rămas însărcinată, iar luna următoare perioada mea fertilă este după intrarea în POST. Vreau să vă întreb dacă este sau nu bine să concepem un copil în perioada postului sau să aşteptăm până după POST. Vreau să avem un copil întru Domnul de aceea nu vrem să facem o greşeală.
Vă mulţumesc din tot sufletul!
Camelia Maria

Draga mea Camelia Maria,
Mă bucur împreună cu voi pentru că vă doriţi "foarte mult un copil întru Domnul" şi-ţi mulţumesc pentru încrederea cu care îmi ceri sfatul. Îl rog pe Domnul să mă lumineze să vă dau cuvânt de folos.
Mai întâi, aş dori să conştientizaţi prezenţa şi lucrarea harului cununiei în viaţa voastră. Veţi afla mereu mai mult citind, întrebând şi, mai ales rugându-vă şi spovedindu-vă după rânduială. Atunci veţi trăi mai deplin această putere de a va iubi unul pe altul cu puterea şi după modelul iubirii lui Hristos şi Biserica Lui. Atunci veţi pune în primul plan al vieţii voastre "căutarea mai întâi a Împărăţiei". Atunci "toate celelalte se vor adăuga vouă" şi veţi trăi în Bucurie. În această căutare "mai întâi" a Împărăţiei intră şi vieţuirea după rânduiala sfântă a vieţii creştine în Biserica Ortodoxă. Astfel, intrând în post, veţi "lăsa sec" şi de îmbrăţişarea intimă şi vă veţi iubi numai sufleteşte şi duhovniceşte, hrănindu-vă puterile trupeşti şi sufleteşti pentru iubirea după care însetaţi, iubirea care să nu "vă treacă", indiferent de vicisitudinile vieţii pe acest pământ. Aşadar, nici vorbă să vă mai gândiţi la "dacă e bine sau nu", "dacă e perioadă fertilă sau nu". Atunci toată atenţia voastră, adică lumina minţii voastre, va fi îndreptată spre cum să vă iubiţi respectând porunca Postului! Dorul inimilor din perioada de post va face şi mai vie întâlnirea din vremea rânduită desfătării şi veselirii, sufleteşti şi trupeşti, cu cele pământeşti.
Vă doresc, aşadar, un post cu bucurie şi cu spor duhovnicesc pentru a creşte în credinţă şi nădejde, pentru a primi şi hrăni cu dragoste voastră, nu "un copil", ci pe toţi cei pe care îi va chema iubirea voastră la viaţă şi toate celelalte roadele ale ei!
Cu dragoste şi respect
M.Siluana

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 26 - martie 2009

Niciun comentariu: