marți, 12 ianuarie 2010

Nou preot la Parohia Recea Vaida


Credincioşii comunei Recea Vaida au, începând din data de 20 decembrie 2009, un nou preot paroh – părintele Constantin Spiridon, ca urmare a mutării părintelui Cătălin Teulea la biserica „Sf. Gheorghe” din Braşov. Instalarea părintelui Constantin a fost o zi de mare sărbătoare pentru întreaga comună, ai cărei locuitori, de la mic la mare, inclusiv feciorii din ceată, au îmbrăcat cu acest prilej frumoasele costume tradiţionale. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Părintele protopop Ioan Ciocan, alături de un sobor de preoţi, în prezenţa unui număr impresionant de credincioşi, în frunte cu primarul şi viceprimarul comunei. După slujbă a avut loc ceremonia instalării noului preot paroh. Prezent la ultima sa slujbă alături de foştii săi enoriaşi, părintele Cătălin Teulea le-a mulţumit acestora cu emoţie pentru tot sprijinul acordat pe parcursul celor 8 ani de slujire.
Noul paroh, părintele Constantin Spiridon – tânăr, dar cu o bogată experienţă spirituală, este originar din Toderiţa şi s-a bucurat din copilărie de o aleasă educaţie creştină, participând de mic la slujbele Bisericii, alături de bunicul său, care era cântăreţ bisericesc. A absolvit Seminarul de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca în anul 1994, devenind apoi student la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca, în cadrul Universităţii „Babeş Bolyai”, între anii 1994-1998. Este totodată şi masterand al Facultăţii de Teologie “Andrei Şaguna” din Sibiu, secţia Teologie practică. După absolvirea facultăţii, a lucrat o perioadă ca redactor-şef în cadrul “Asociaţiei pentru Isihasm” din Făgăraş, apoi, vreme de 8 ani, a fost cântăreţ bisericesc la biserica Sf. Ioan Botezătorul din parohia Făgăraş-Galaţi, urmând modelul râvnitorului său bunic.
Dorim şi pe această cale părintelui Constantin spor şi pricepere în lucrarea duhovnicească, pastorală şi administrativă, spre folosul credincioşilor săi.
Diac. Claudiu Păun

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 36 - ianuarie 2010

Niciun comentariu: