marți, 12 ianuarie 2010

Au fost buni de Crăciun

„Fii bun de Crăciun” – aşa s-a intitulat spectacolul de binefacere organizat de Parohia Ortodoxă Sf. Ilie din Victoria în colaborare cu primăria oraşului. Iar cei care au răspuns îndemnului au fost enoriaşii din oraş şi din împrejurimi, împreună cu invitaţii lor, dar şi toţi cei care au făcut parte din program şi care au primit ca răsplată a ostenelii lor „doar” bucuria de a fi bun de Crăciun.



Spectacolul, ajuns la cea de-a treia ediţie, a avut loc în seara zilei de duminică, 20 decembrie. Cei care l-au deschis au fost copiii de la Centrul de Plasament „Azur” din Victoria, care ne-au oferit momente deosebit de emoţionante. Ei ne-au adus aminte că nu trebuie să fii bogat ca să poţi dărui, aşa cum spune proverbul: „Dacă ai mult, dă din averea ta; dacă ai puţin, dă din inima ta!”; iar dacă ai un cămin şi o familie eşti mai bogat decât mulţi dintre semenii tăi.
Tinerii şi copiii din Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi Victoria au adus şi ei străduinţa într-un frumos dar de poezie şi colind, fiind urmaţi în program de liceenii sibieni din grupul „Perla”, îndrumaţi de profesorii Mariana Popa şi Dan Toader. Prin sceneta „Prinţul fericit”, după piesa lui Oscar Wilde, mijlocită de o interpretare foarte bună a rolurilor, ei ne-au vorbit despre generozitate, iubire şi împreună-trăire a durerii cu cei din jurul nostru.
Copiii din corul „Glasul îngerilor” al Parohiei Ucea de Jos, conduşi de părintele Ion Tărcuţă, ne-au umplut apoi inimile de bucurie printr-o serie de colinde interpretate, într-adevăr, cu voci îngereşti. Finalul spectacolului a aparţinut doamnelor muzicii făgărăşene Mariana Şandru, Viorica Cerbu şi Mioara Greavu, care cu multă generozitate şi-au făcut loc în programul aglomerat din preajma sărbătorilor pentru a răspunde îndemnului „Fii bun de Crăciun” şi ne-au oferit cu multă emoţie un dar din inimă, dar de colindă tradiţională făgărăşeană.
Suma strânsă în urnele de la intrare a fost folosită pentru a ajuta 20 de familii din oraş, fără venituri, unele având până la 8 membri în întreţinere, pe baza unei liste întocmite de Primăria oraşului. “Am iniţiat spectacolul de binefacere ”Fii bun de Crăciun” din dorinţa de a aduce mângâiere oamenilor aflaţi în lipsuri. Moşii şi strămoşii noştri ne-au spus ”de Crăciun, creştine să fi bun”, iar Biserica ne învaţă că bunătatea trebuie să fie modul nostru de viaţă. Prin spectacolul de binefacere, am transpus în faptă acest îndemn.” - ne-a spus părintele paroh Adrian Magda, cel care a iniţiat acest mod de într-ajutorare acum trei ani.
Partenerul Parohiei „Sf. Ilie” este Primăria oraşului Victoria: „A fost un spectacol de neuitat. Ne-a oferit ocazia să facem o bucurie oamenilor sărmani, dar, prin prestaţia artiştilor, să bucurăm şi sufletele celor din public“, ne-a spus Gheorghe Cristian, primarul oraşului.
Natalia Corlean

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 36 - ianuarie 2010

Niciun comentariu: