marți, 13 ianuarie 2009

Cu Dumnezeu în casă

Au trecut sărbătorile şi am intrat într-un nou an, odată cu care avem ocazia unui nou început: să devenim mai buni, să iertăm toate cele rele ale anului trecut şi să continuăm să trăim „Cu Dumnezeu în casă”; în numărul acesta: despre binefacerile pe care ni le-a lăsat Domnul prin munca albinelor, idei de hrană pentru trup, dar şi hrană pentru suflet – un îndemn la simplificarea vieţii, la rugăciune şi dragoste pentru tot ce ne înconjoară.

Simplifică-ţi viaţa!
„Scumpă Norica, tu îmi ceri câteva sfaturi pe care eu cu dragoste ţi le dau. Tu fă-ţi educaţia creştină în familie. Învaţă-te să fii o gospodină cât mai bună, trăieşte o viaţă de mare curăţenie, fă fapte bune şi iubeşte mult, tot ce este creatură a lui Dumnezeu. Simplifică-ţi viaţa cât mai mult, întotdeauna mulţumeşte-te cu puţin, învaţă-te a te jertfi pe tine însuţi pentru binele aproapelui. Fă bine ori de câte ori se iveşte prilejul.
Norica, învaţă-te a medita, trăieşte o viaţă de rugăciune. Rugăciunea este expresia cea mai curată a iubirii de Dumnezeu şi de aproapele. Când vei ajunge să te poţi ruga cu adevărat, cu adevărat ai realizat pacea, fericirea. (...) Viaţa aceasta este cu totul trecătoare. Şi tot ceea ce e legat de ea este trecător. Să ne zidim sufletele, să le întărim cu virtuţile creştineşti, nu pentru viaţa aceasta, ci pentru cea viitoare. Patria noastră cea sfântă şi veşnică, unde ne vom regăsi cu toţii după moarte, este Cerul. Să stăruim ca în viaţa aceasta să ne învrednicim prin faptele, vorbele, atitudinea şi gândurile noastre, de Cer.
Nu există fericire adevărată decât în Iisus Hristos. Pe aceea căutaţi de o realizaţi. Nu vă uitaţi la felul cum înţelege şi trăieşte lumea viaţa. Voi aveţi un îndreptar de viaţă - calea creştină - şi după acest îndreptar călăuziţi-vă paşii. (Aiud, 23 septembrie 1945)
Din scrisorile lui Valeriu Gafencu către sora sa.
Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 24, ianuarie 2009

Niciun comentariu: