luni, 31 decembrie 2012

Actualitatea religioasă



Mitropolitul român Iosif apără familia în Parlamentul Franţei


Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale a pledat în Adunarea Naţională a Franţei pentru păstrarea principiilor morale ale familiei tradiţionale. Ierarhul român a fost reprezentantul Adunării Episcopale Ortodoxe din Franţa la Adunarea Naţională, în 29 noiembrie 2012.

Alocuţiunea mitropolitului în numele tuturor ortodocşilor din Franţa s-a referit la valorile morale ale societăţii franceze, la adevărurile de credinţă care au fundamentat societatea europeană. El a arătat că egalitatea oamenilor nu este în niciun caz uniformitate şi că persoanele homosexuale nu trebuie excluse din societate, însă nici nu pot fi obiectul căsătoriei, care este o instituţie tradiţională, născătoare de prunci şi fundamentală pentru întreaga civilizaţie a umanităţii.
Ierarhul a subliniat confuzia copiilor adoptaţi în astfel de parteneriate, deviaţiile legale sau morale ale unor asemenea parteneriate şi necesitatea întemeierii societăţii pe familia adevărată. El a vorbit despre dreptul copilului de a avea mamă şi tată, care l-au născut cu adevărat, şi nu să fie obiectul unei tranzacţii sociale egalitariste care amputează valoric educaţia lui ca persoană umană liberă.
În numele Adunării Episcopale Ortodoxe franceze, Mitropolitul Iosif a cerut retragerea imediată a propunerii de lărgire a sensului căsătoriei în Franţa şi reconsiderarea, după o dezbatere publică decentă şi profundă, a acestor principii care guvernează viaţa unei naţiuni şi a umanităţii în genere.
aeof.fr
Traducere şi adaptare de pr. Ioan Valentin Istrati

Angela Merkel: creştinismul este cea mai persecutată religie a lumii
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat într-o întrunire a protestanţilor germani (EKD) din această săptămână că religia creştină este cel mai persecutat grup religios din lume.
Declaraţia cancelarului a stârnit furie şi ură în grupările de opoziţie, dar mai ales în rândul instituţiilor ateiste sau militant seculariste din occident. Deşi cifrele arată fără putinţă de tăgadă că creştinismul este religia unde la fiecare câteva secunde un om moare pentru credinţa sa în Hristos, reacţiile violente arată cât de puternică este atitudinea anti-creştină care guvernează mare parte din Uniunea Europeană.
Organizaţiile care militează pentru drepturile omului, finanţate de miliardari ateişti şi virulent anti-creştini au criticat de asemenea afirmaţiile cancelarului.
De asemenea „verzii” adică partidul care ascunde în spatele ecologiei atitudinea sa agresiv anti-creştină au spus că este o greşeală gravă a lui Merkel. (…)
Merkel a afirmat că în viitor politica externă a Germaniei va avea o componentă activă şi importantă de protejare  a creştinilor minoritari persecutaţi în lume.
Afirmaţia lui Merkel este un semn că occidentul începe să se trezească din somnul greu de factură marxist-ocultă promovat de guvernaţii europeni, care discriminează religia creştină, promovează sincretismul difuz şi confuz pseudo-religios, stimulează mişcările para-religioase sau credinţele străine de duhul continentului european şi amputează manifestările de credinţă şi de cultură ale unor popoare creştinate de aproape două milenii.
Pr. Ioan Valentin Istrati , doxologia.ro


Lupta împotriva familiei

Apariţie editoriala – “Eliminaţi căsătoria”. O tânără sociolog americancă a publicat recent “Minimazing marriage”, de fapt teza ei de doctorat, în care pledează pentru minimalizarea căsătoriei şi a familiei şi înlocuirea lor cu alte aranjamente contractuale între adulţi, inclusiv parteneriatele civile, căsătoria în grup, căsătoria între cupluri (nu indivizi), poligamia, poliamoria etc.

New York Times – The End of Marriage. Vocile care cer abolirea căsătoriei sunt multe şi li se acordă platforme generoase. Pe 4 noiembrie, New York Times, cea mai mare publicaţie americană, a publicat comentariul unui alt sociolog american cu un titlul sugestiv şi îngrijorător – The End of Marriage (“Sfârşitul Căsătoriei”). Dacă dragoste cu sila nu se poate, nici căsătoria nu trebuie făcută o normă obligatorie, spune autoarea, Laurie Shrage. Moravurile s-au schimbat, oamenii nu mai vor căsătorie, ci concubinaj, divorţ, avort şi legile trebuie să reflecte aceste schimbări sociale.
Alianţa Familiilor din România


Niciun comentariu: