![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1RgK3e8liSGjWhpYW6egAWJcXKM_qTh7Jfl4EaaGsOnvb8Ds9IGZT80ie0aFs-br4llcnD0GRxqcxOkrYqU2OKpjdrUq90rqN3m_9PqIH_Uw8FEW4nr4FAcZy8w9wczgXz15d6RvWV8s/s200/supa+la+vache+qui+rit+apostolat.jpg)
Vă propunem în acest număr o supă din bucătăria internaţională, gustoasă şi foarte uşor de făcut. E un fel potrivit şi pentru copii sau persoanele care ţin dietă. Reţeta originală provine din Franţa şi e cunoscută ca „Supă La vache qui rit” - după brânza cu acelaşi nume.
Ingrediente pentru 4 porţii:
- * un kilogram de dovlecei
- * 4 triunghiuri de brânză topită (sau 3-4 linguri de crème fraîche - cremă de brânză proaspătă cu smântână)
- * apă (sau supă strecurată)
- * sare
Se curăţă dovleceii, se taie bucăţi, se pun într-o oală, se acoperă fie cu supă de zarzavat strecurată, fie pur şi simplu cu apă uşor sărată şi se pun la fiert. Se dau în clocot 5 minute, până pătrunde cu uşurinţă furculiţa într-o bucată. Se adaugă brânza topită şi se mixează în blender sau cu mixerul vertical.
Apostolat în Țara Făgărașului nr. 52 - mai 2011
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu