miercuri, 25 mai 2011

Supă-cremă de dovlecei



Vă propunem în acest număr o supă din bucătăria internaţională, gustoasă şi foarte uşor de făcut. E un fel potrivit şi pentru copii sau persoanele care ţin dietă. Reţeta originală provine din Franţa şi e cunoscută ca „Supă La vache qui rit” - după brânza cu acelaşi nume.

Ingrediente pentru 4 porţii:
  • * un kilogram de dovlecei
  • * 4 triunghiuri de brânză topită (sau 3-4 linguri de crème fraîche - cremă de brânză proaspătă cu smântână)
  • * apă (sau supă strecurată)
  • * sare

Se curăţă dovleceii, se taie bucăţi, se pun într-o oală, se acoperă fie cu supă de zarzavat strecurată, fie pur şi simplu cu apă uşor sărată şi se pun la fiert. Se dau în clocot 5 minute, până pătrunde cu uşurinţă furculiţa într-o bucată. Se adaugă brânza topită şi se mixează în blender sau cu mixerul vertical.

Apostolat în Țara Făgărașului nr. 52 - mai 2011

Niciun comentariu: