Alimentul integral – este un principiu fundamental. Pentru mii de ani, din cele mai vechi timpuri, omul a mâncat doar alimente integrale, nu „parţiale”. Făina integrală conţine în mod echilibrat toate principiile nutritive; sarea integrală este mult mai bogată în magneziu şi alte săruri decât sarea extrafină; laptele integral nu trebuie supus extracţiei.
Alimentele complexe, bogate în principii nutritive, cu valoare energetică mare, considerate ideale pentru sănătate: cereale, fructe, ciuperci, peşte, lactate, ouă, zarzavaturi, legume, miere, fructe de mare.
Cele mai importante surse de proteine: peşte, ciuperci, ouă, brânzeturi, linte, năut.
Cele mai importante surse de glucide: miere şi fructe.
Cele mai importante surse de lipide: uleiul presat la rece, fructele oleaginoase.
Cele mai importante surse de minerale: fructele, cerealele integrale, brânzeturile.
(va urma)
A consemnat Natalia Corlean
Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 28 - mai 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu