Toată lumea ştie (măcar teoretic) că un consum crescut de fructe şi legume
are efecte extrem de benefice asupra organismului. Consumând fructe zilnic,
organismul este revitalizat. După doar 10 zile, efectele sunt vizibile: corpul
este mai uşor şi are mai multă energie.
Pentru a beneficia de aceste efecte, există însă o regulă esenţială, care
este prea puţin cunoscută şi respectată:
Nu amestecaţi fructele crude cu alte alimente!
Detalii:
Fructele nu sunt digerate în stomac, ci în intestinul gros. Dacă găsesc
cale liberă, ele trec rapid prin stomac şi ajung în intestin, unde sunt
asimilate cu beneficii maxime. Dacă însă în stomac găsesc alimente, fructele se
opresc aici şi încep să fermenteze. Astfel îngreuiază mult digestia, provoacă
balonări şi gust neplăcut în gură.
Mâncaţi fructe:
- fie cu cel puţin 20-30 de minute înainte de masă
- fie cu cel puţin 1-2 ore după masă.
(Timpul exact depinde de alimentele consumate la masă şi de metabolismul
fiecăruia – unii digeră mâncarea mai rapid, alţii mai lent).
Un moment foarte bun pentru a mânca fructe este dimineaţa, pe stomacul gol.
Procedând astfel sunt evitate balonările şi perturbarea digestiei, apetitul
este mai bine controlat şi este asigurat un tranzit intestinal optim.
Consumate astfel, fructele au un rol major în detoxifierea organismului,
furnizează energie şi accelerează pierderea greutăţii inutile.
Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 77, ianuarie-februarie 2014
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu