miercuri, 11 august 2010

Tzatziki

Acest sos rece, grecesc, este o garnitură excelentă pentru cartofi la cuptor, pâine prăjită, fripturi, frigărui de carne sau legume etc.



Ingrediente:

  • - 500 g iaurt de oaie (sau un alt fel, dar cât mai gras)
  • - jumătate de castravete de seră (sau 2-3 mici, de grădină)
  • - 2 căţei de usturoi
  • - ulei de măsline extravirgin
  • - sare
  • - mărar (opţional)

Se spală castravetele şi se curăţă de coajă (deşi îl puteţi lăsa şi cu coajă). Dacă sunt mari, seminţele se scot. Se rade fin şi se stoarce bine. Se amesteca apoi cu iaurtul şi se adaugă usturoiul trecut prin presă. Se adaugă ulei de măsline după gust (câteva linguri) şi sare, daca mai e cazul. Se ornează cu ulei de măsline şi felii de castravete sau doar cu o măslină neagră.
Reţetă oferită de doamna Laura Sava (Timişoara)

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 43 - august 2010

Niciun comentariu: