joi, 22 noiembrie 2012

Actualitatea religioasă



România a votat împotriva familiei şi a valorilor tradiţionale la ONU
Slugărnicia politicienilor faţă de UE nu are limite

Lupta împotriva valorilor creştine şi tradiţionale se înteţeşte de la o zi la alta, iar România continuă să calce în picioare aceste valori. După încercările brutale de secularizare a celor din ASUR, după votul parlamentarilor români împotriva consilierii înainte de avort, la New York, pe data de 27 septembrie 2012, delegaţii României trimişi să ne reprezinte la ONU au votat împotriva familiei şi a valorilor tradiţionale.

 Proiectul în cauză, care susţine promovarea drepturilor omului prin valori tradiţionale, a fost iniţiat de Federaţia Rusă şi alte state membre ONU, fiind intitulat: Promovarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale printr-o mai bună înţelegere a valorilor tradiţionale ale umanităţii. Documentul demonstrează că respectul pentru valorile tradiţionale înseamnă şi respect pentru drepturile omului, şi pentru diversitate, valorile tradiţionale neopunându-se respectării drepturilor omului. În schimb, interpretarea occidentală a drepturilor omului este făcută sfidând valorile tradiţionale, care sunt prezentate ca învechite. A devenit deja evident că politica occidentală promovează individualismul bazat pe consumism şi economie, distrugerea familiei şi înlăturarea religiei din spaţiul public – concepţii a căror impunere este forţată prin puterea economică şi forţa armelor. Această interpretare, care aparţine unei minorităţi dezvoltate, Occidentul, nu ar trebui să fie impuse restului lumii, distrugând tradiţia şi înlăturând religia din contextul social.
Documentul, supus atenţiei Consiliul Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului în luna septembrie 2012, a fost elaborat de specialişti din peste 60 de ţări şi pregătit şi cu colaborarea statelor din Liga Arabă – mult mai curajoase în apărarea valorilor decât statele creştine. În urma votului, el a fost adoptat în ciuda împotrivirii SUA şi UE, obţinând 25 de voturi pentru susţinerea documentului, 7 abţineri (printre care şi Republica Moldova) şi 15 împotriva susţinerii lui (printre care şi România).



 Concluzii. Uniunea Europeană, care a primit recent Premiul Nobel pentru Pace pe anul 2012, nu doreşte valori, ci uniformizare. Iar România, în calitate de membru, respectă cu un zel nebun poruncile politicii ei secularizate, chiar dacă au doar titlul de recomandări. Ducem astfel mai departe genele capului plecat, pe care le-am dobândit în timpul comunismului. Spre deosebire de vechea zicală românească, dacă nu se ridică să îşi afirme identitatea şi să îşi apere valorile, acest cap plecat va fi tăiat. Pentru uniformizare.
Natalia Corlean


O societate fără femei şi bărbaţi

Tendinţe ciudate se conturează în Europa. În Suedia şi Danemarca apar grădiniţe unde copiilor li se interzice să folosească cuvântul ”băiat” şi ”fetiţă”. În Franţa, socialiştii au anunţat un proiect legislativ care va aboli noţiunea de ”mamă” şi ”tată” în documentele publice. În Marea Britanie, în unele şcoli copiilor li se interzice să spună că au o ”mamă” şi un ”tată.” Motivele acestor iniţiative bizare este acela de a nu-i ofensa pe homosexuali. Recent, partidul ecologiştilor britanici a iniţiat o măsură şi mai drastică pentru Consiliul municipal londonez: a aboli apelativele ”domn” şi ”doamnă” din documentele oficiale ori dezbaterile publice. Britanicii se îndreaptă spre o societate ”genderless”, adică una în care distincţiile de sex sunt abolite.
Alianţa Familiilor din România


Preot ortodox omorât în Siria pentru credinţa creştină

Trupul preotului ortodox grec Fadi Jamil Haddad, paroh al Bisericii Sfântul Ilie din Qatana, a fost găsit în 24 octombrie, nu departe de locul unde a fost răpit, în cartierul Jaramana, din nordul Damascului.
Preotul ortodox a fost răpit în 19 octombrie de un grup armat neindentificat, relatează Agenţia de ştiri Fides. Acest lucru a fost confirmat de către protoieria unde Părintele Haddad era afiliat în Damasc.  Un preot a spus sub protecţia anonimatului că „trupul martirului pentru Hristos a fost torturat în mod oribil, iar ochii i-au fost scoşi. Este sigur un act terorist. Părintele Haddad este un martir al Bisericii noastre”.
În ceea ce priveşte responsabilitatea pentru această crimă, nu se ştie încă dacă sunt forţele rebele de opoziţie sau armata guvernamentală. Conform agenţiei Fides, răpitorii au cerut familiei şi Bisericii o răscumpărare de 50 de milioane de lire siriene (550.000 de euro). Această sumă exorbitantă nu a putut fi strânsă.
Părintele Haddad era cunoscut pentru zelul său apostolic ortodox, pentru dăruirea sa misionară şi pentru prezenţa sa în mijlocul credincioşilor. Acest lucru a deranjat în mod sigur grupările teroriste din regiune. Există 500.000 de creştini ortodocşi în Siria, mai ales în partea de vest a ţării şi în Damasc.
Pr. Ioan Valentin Istrat, Doxologia.ro

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 69 - noiembrie 2012

Niciun comentariu: