luni, 9 aprilie 2012

Stareţul Efrem a fost eliberat. „Îi iubesc şi îi iert pe toţi…”





Părintele Efrem, stareţ al Mănăstirii Vatoped şi unul din cei mai cunoscuţi şi apreciaţi duhovnici din Sfântul Munte Athos, care s-a aflat în arest preventiv în închisoarea Korydallos din Atena, a fost eliberat vineri, 30 martie, după trei luni de detenţie. Membrii Consiliului de Magistratură al Atenei au hotărât punerea lui în libertate cu anumite condiții restrictive, stareţul având interdicţie de a părăsi teritoriul Greciei şi obligaţia de a se prezenta la interval regulate la comisariatul poliţiei din regiune.
Călugării din Mănăstirea Vatoped l-au întâmpinat pe stareţul lor cu lacrimi în ochi şi lumânări aprinse. A urmat o slujbă de mulţumire şi Paraclisul Maicii Domnului. „Îi iubesc şi îi iert pe toţi, eliberarea mea este o minune a Maicii Domnului”, a spus, cu lacrimi în ochi, Egumenul Efrem, adresându-se fiilor săi duhovniceşti şi pelerinilor.
Stareţul s-a aflat în detenţie provizorie la Închisoarea Korydallos din Atena din 28 decembrie 2011. Detenţia sa controversată a provocat multă îngrijorare şi nedumerire şi a ridicat multe semne de întrebare în lumea creştin-ortodoxă, diferite personalităţi din Grecia, Rusia, Bulgaria, România luând atitudine faţă de gestul autorităţilor elene.

A consemnat Natalia Corlean  

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 63 - aprilie 2012

Niciun comentariu: