- - 2 vinete
- - 6-8 linguri ulei de măsline
- - sare, piper
- - 1 ceapă
- - 2 căţei de usturoi
- - 500 g carne tocată de miel (merge şi cu carne de vită sau amestec)
- - un praf de nucşoara (dacă vă place)
- - 2 linguri piure de roşii
- - 200 g roşii
- - 4 linguri smântână
- - frunze de pătrunjel, tocat
- - parmezan sau caşcaval ras
- - opţional: un dovlecel
Mod de preparare:
1. Preîncălziţi cuptorul la 200 grade C. Tăiaţi vinetele în felii groase de 1 cm şi aşezaţi-le într-o tavă de copt. Presăraţi-le cu sare, piper şi stropiţi-le cu ulei de măsline. Daţi la cuptor timp de 25 de minute.
2. Între timp încingeţi o lingură de ulei şi căliţi timp de 5 minute, adăugând şi puţină apă, ceapa tocata şi căţeii de usturoi zdrobiţi, amestecând în continuu. Adăugaţi carnea tocată şi praful de nucşoară (doar dacă îl agreaţi). Prăjiţi carnea timp de 5-10 minute, până se rumeneşte.
3. Adăugaţi piureul de roşii şi roşiile tăiate cubuleţe. Eu am adăugat şi un dovlecel tăiat cubuleţe, care i-a dat o "dulceaţă" şi un gust nemaipomenit. Acoperiţi vasul cu un capac şi ţineţi pe foc mic timp de 10 minute.
4. Luaţi vasul de pe foc şi când întreaga compoziţie se răcoreşte, adăugaţi smântâna şi pătrunjelul tocat.
5. Pe fiecare felie de vânată aşezaţi o cantitate de compoziţie de carne tocată, apoi acoperiţi cu o alta felie de vânată şi tot aşa.
6. Daţi totul la cuptor timp de 10 minute.
7. Presăraţi parmezan ras sau caşcaval.
Reţetă oferită de doamna Laura Sava – Timişoara
Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 33 - octombrie 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu