vineri, 19 august 2011

Farmacia Domnului: fasolea verde



Fasolea verde este o legumă foarte valoroasă. Este uşoară, bine suportată chiar de diabetici, artritici sau cei care au o digestie grea. Cu cât este mai tânără, fasolea este mai uşor de digerat.
Fasolea verde conţine vitamina A, complexul de vitamine B, vitamina C, săruri minerale – potasiu, calciu, fier. Pentru că are foarte puţine calorii, este eficientă în curele de slăbit.
Este diuretică, depurativă, antiinfecţioasă şi constituie un bun stimulent nervos, tonic hepatic şi pancreatic; scade uşor glicemia. Ajută în afecţiuni ale rinichilor, surmenaj, depresii, astenie, boli de inimă, insuficienţă hepatică, reumatism, diabet, hidropizie. Este foarte indicată şi persoanelor aflate în convalescenţă. Scade colesterolul, de aceea pentru persoanele cu astfel de probleme (şi nu numai) este recomandat un consum aproape zilnic, mai ales în sezon, în combinaţie cu diferite legume.
Natalia Corlean


Fasole verde la borcan

Pe parcursul verii ne putem bucura din plin de beneficiile oferite de fasolea verde. Trebuie să ne gândim însă şi la perioada când nu vom mai putea face acest lucru, aşa că vă oferim o metodă foarte simplă de conservare a fasolei verzi. Aveţi nevoie doar de:
  • - fasole păstăi
  • - apă
  • - aspirină
Fasolea se spală, se curăţă şi se rupe bucăţi, cât de mare vă place. Se aşează bine în borcane de sticlă de 800 g. Acestea se umplu cu apă, se adaugă în fiecare câte o aspirină, apoi se strânge bine capacul. Borcanele se fierb în duns 25-30 de minute.
Reţetă oferită de doamna Maria Boieru din Bucium

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 55 – august 2011

Niciun comentariu: