vineri, 26 august 2011

Educaţia copiilor începe din ziua căsătoriei


- „Educaţia copiilor începe din ziua căsătoriei. Soţii trebuie să trăiască cu rugăciune, cu frica lui Dumnezeu. Atunci când mamă se roagă, când este însărcinată, copilul simte lucrarea rugăciunii. Când soţia rămâne însărcinată, nu trebuie că părinţii să se tulbure. Atunci când se naşte, trebuie să se roage. Trebuie să se roage şi când au copilul mic în braţe. Tot ceea ce face mama trebuie să facă cu rugăciune. Să-l închine pe copil atunci când doarme, să se roage atunci când îi dă laptele ei, atunci când îi dă mâncare.”
- „Faptul că astăzi mulţi copii au porniri dure se datorează faptului că nu se hrănesc de la mamă. Când o femeie l-a întrebat dacă trebuie să hrănească copilul la sân sau să-l hrănească cu lapte de vacă, părintele i-a răspuns: «Cine a născut copilul: tu sau vaca?»”
- „Scopul nu este ca pruncul să fie doar împărtăşit cu Sfintele Taine, ci să trăiască într-o atmosferă de rugăciune în casă. Atmosferă casei trebuie să fie atmosferă de rugăciune. Părinţii trebuie să însufleţească copilul în dragostea lor faţă de Hristos şi faţă de Maica Domnului.”
Părintele Sofronie de la Essex (în volumul “Cunosc un om in Hristos: Parintele Sofronie de la Essex” - Mitropolit Hierotheos Vlachos)

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 55 – august 2011

Niciun comentariu: