luni, 19 octombrie 2015

Revoluţia din piaţă şi din viaţă



Da, şi eu cred că e nevoie de o schimbare profundă. Însă nicio schimbarea nu poate începe în altă parte decât în noi înşine. Adică în fiecare dintre noi. În politician şi în analistul politic, în ziarist şi în protestatarul din Piaţa Universităţii, în mine şi în tine. Şi, dacă nu ne schimbăm cu toţi, măcar un pic, ne va fi greu să progresăm. Şi nu cred că vom putea realiza altceva, în absenţa unor schimbări în interiorul nostru, afară de aparenţe… (…)

Revoluţia fiecăruia
Cred că trebuie să avem răbdare cu situaţia în care suntem. Puţine schimbări sunt posibile în ţara în care trăim, câtă vreme facem prea puţine schimbări în noi înşine…
Schimbarea societăţii e posibilă acum mai ales printr-o înnoire a interiorităţii omului, ostenită de fiecare, lăuntric, în conştiinţa şi în viaţa lui!
Nu de o revoluţie în PIAŢĂ este nevoie acum, ci de revoluţia fiecăruia, în propria lui VIAŢĂ, în propria lui conştiinţă. E nevoie de o revoluţie purtată ferm, demn şi smerit, în fiecare zi, acasă şi în gânduri, pentru înnoirea minţii şi pentru cultivarea virtuţilor!

O luptă mai dificilă, dar cu miză
Noi putem schimba lumea din jurul nostru printr-un parcurs lăuntric. S-a şi spus, de fapt, „găseşte-ţi pacea în inima ta şi o mie de oameni se vor mântui în jurul tău”!
E adevărat, lupta aceasta purtată în interioritatea noastră, cu erorile şi capcanele propriului subiectivism, cu distorsiunile provocate de slăbiciunile şi patimile noastre, e mai dificilă. Şi oricum, nu e atât de interesantă pentru televiziuni. Însă merită să o facem, pentru că ne priveşte, de fapt, şi ne poate aduce înnoirea după care înfometăm acum.
Diac. Sorin Adrian Mihalache

Niciun comentariu: