sâmbătă, 3 ianuarie 2015

De aş dărui dragostea mea... Imnul dragostei - variantă de Naşterea DomnuluiDe aş decora casa mea perfect cu ghirlande şi globuri multicolore, instalaţii sclipitoare, coroniţe fermecătoare şi lumânări frumos mirositoare, dar dragoste nu dăruiesc, nu sunt decât un alt decorator.

Şi de aş munci precum un sclav în bucătărie şi aş face zeci de feluri de mâncare, de aş aranja masa perfect – precum un expert, dar dragoste nu dăruiesc, nu sunt decât un alt bucătar.

Şi de aş colinda pe cei orfani, aş hrăni un întreg azil de bătrâni şi le-aş dărui toată averea mea, dar dragoste nu dăruiesc, nimic nu-mi foloseşte.

Dragostea nu se dă numai la cei ce sunt în măsură să o ofere la schimb, ci se dă celor ce nu o pot returna.

Dragostea îşi aşteaptă soţul cu un surâs pe faţă. Dragostea se opreşte din gătit pentru a-şi asculta copilul. Dragostea se opreşte din decorat pentru a-şi suna părinţii. Dragostea nu pizmuieşte casa vecinului, nu se laudă cu porcul din coteţ şi nu se făleşte cu bradul frumos împodobit.

Dragostea ascultă fiecare colindător, nu se mânie când cei mici sparg globurile, nu vorbeşte urât şi nu gândeşte răul.

Dragostea nu se bucură când masa e încărcată cu bucate alese, dar se bucură când casa e plină de oameni dragi.

Dragostea ştie că trecerea dintre ani nu înseamnă doar artificii şi gălăgie, ci rugăciune de mulţumire pentru bucuriile ce au trecut şi pentru binecuvântările care vor veni.

Dragostea toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată.

Tableta se va strica, bijuteriile se vor pierde, hainele se vor demoda, dar dăruind dragoste vom dăinui.

Mihai-Alex Olteanu,   
www.doxologia.ro

Niciun comentariu: