vineri, 16 aprilie 2010

Căsuţa copiilor: Duminica Femeilor Mironosiţe
După Răstignirea Domnului Hristos, Iosif din Arimateea, un prieten al Lui, a cerut voie lui Pilat să ia trupul de pe cruce, pentru a-L înmormânta. Împreună cu Nicodim, L-au înfăşurat pe Domnul într-un giulgiu cu miresme, apoi L-au pus în mormânt, peste care au prăvălit o piatră grea.
Maria Magdalena şi celelalte femei, care Îl urmaseră tot timpul pe Iisus, au stat lângă El şi când era pe cruce, deşi toţi ucenicii, în afară de Ioan, s-au speriat şi au fugit. Ele au rămas până la sfârşit, când au mers să vadă şi unde este îngropat Domnul. Duminică, dis de dimineaţă, au pornit din nou spre mormânt, pentru a aduce mirul pregătit de ele pentru îmbălsămare, aşa cum era obiceiul la evrei.
Pe drum, îngrijorate, ele se întrebau:
- Cine ne va prăvăli piatra de la uşa mormântului?
Era o piatră foarte mare şi grea, iar ele ştiau că nu erau destul de puternice pentru a o mişca de acolo. Însă când au ajuns, au văzut că piatra fusese dată la o parte, iar un înger le-a spus că Domnul Hristos nu mai este acolo, pentru că a înviat. Foarte bucuroase, femeile au alergat să le spună şi ucenicilor vestea celei mai mari minuni, care ne-a schimbat viaţa tuturor!
Iată cum, pentru dragostea cu care au stat lângă Cruce cu Domnul Hristos şi curajul cu care L-au însoţit tot timpul, ele au primit marea binecuvântare de a fi primele care au aflat vestea cea bună a Învierii, pe care au dus-o mai departe, spunând tuturor: Hristos a înviat!
Pentru exemplul de iubire şi curaj pe care l-au dat femeile pe care le numim mironosiţe (de la cuvântul „mir”), Duminica Mironosiţelor este considerată şi Ziua Femeii Creştine, o zi în care ne rugăm să avem şi noi dragostea şi curajul femeilor mironosiţe.

Activităţi:
1. Coloraţi planşa de mai sus.

2. Duceţi şi voi mai departe vestea Învierii, aşa cum au făcut femeile mironosiţe. Timp de 40 de zile, de la Paşti şi până la Înălţarea Domnului, salutul nostru, al creştinilor, este „Hristos a înviat!”, la care răspundem: „Adevărat a înviat!”

3. Spuneţi “La mulţi ani!” de Ziua Femeii Creştine tuturor femeilor din familie sau cu care vă întâlniţi în această zi!

4. Pregătiţi un mic cadou pentru mama, un bucheţel mic de flori, o planşă de colorat cu flori sau un desen pe care să scrieţi:
Dragă mami,
De Ziua Femeii Creştine îţi doresc
…………………………… (aici completaţi voi)
La mulţi ani!
Cu drag, …………. (numele)

Pagină realizată de Natalia Corlean

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 39 - aprilie 2010

Niciun comentariu: