miercuri, 13 mai 2009

Mică terasă de apartament

De multe ori avem motive de nemulţumire în ceea ce priveşte locuinţa noastră. Fie că este prea mică, fie prea întunecoasă, fie prea monotonă şi aşa mai departe. Multe aspecte pot însă schimbate, cu câteva idei, puţin efort şi costuri minime. Un exemplu este amenajarea unei terase cu flori. Pentru că mulţi dintre noi locuim la bloc, în spaţii strâmte, ne plângem mereu că nu avem loc destul sau că nu avem o grădină. Amenajarea unei astfel de terase este o soluţie care schimbă mult lucrurile. Iată câţiva paşi:
- eliberaţi balconul de tot ce aţi depozitat acolo. Sortaţi lucrurile, aruncaţi ce nu folosiţi sau daţi-le cuiva care le foloseşte, iar pentru ce mai rămâne găsiţi un alt loc.
- amenajaţi totul ca o mică terasă, cu florile care vă plac şi care sunt potrivite; iată câteva posibilităţi: muşcate (sunt rezistente, au o perioadă lungă de înflorire şi sunt uşor de îngrijit), iederă, begonii, trandafiri, petunii etc. Tot aici puteţi creşte plante aromatice, pe care să le folosiţi la mâncare: cimbru, mentă, busuioc etc.
- puteţi orna colţul de relaxare cu diferite obiecte, ca de exemplu o mică fântână decorativă.
- instalaţi şi o măsuţă cu scaune, unde puteţi petrece momente de relaxare bându-vă cafeaua sau lecturând dintr-o carte de suflet în momentele libere.


Sunt doar câteva idei, din care puteţi selecta sau la care puteţi adăuga în funcţie de imaginaţie. Să nu uităm că stă în puterile noastre să facem din locuinţa în care trăim un cămin primitor. Nu ţine atât de resursele materiale, cât de prezenţa lui Dumnezeu pe care o putem invoca în fiecare clipă şi în orice activitate, iar El ne va pune în inimă dragoste şi pentru cele mai mărunte şi banale treburi casnice, iar rezultatul va fi pe măsură.

Niciun comentariu: