luni, 15 iunie 2015

Aerul şi apa vindecă depresiile şi afecţiunile respiratorii



Dintre toate leacurile pământului, unul singur nu costă nimic, dar are mare preţ în vindecarea multor afecţiuni ale organismului: aerul. Acel abur pe care îl vedem deasupra pădurilor de conifere este de fapt o masă de aerosoli, care vindecă bolile respiratorii. Aceştia degajă o sarcină electrică ce potenţează procesele din organism, tratându-se până la vindecare bronşiectaziile şi astmul, dar şi afecţiunile reumatice sau dermatologice.
Protosinghelul Damaschin, stareţul schitului Pahomie, este de părere că: „Atunci când ajungem în astfel de locuri binecuvântate, este bine să profităm din plin de efectele binefăcătoare ale uleiurilor volatile din preajma acestor copaci miraculoşi, dar să nu uităm nici o clipă că vindecarea trupească trebuie întregită cu vindecarea sufletească.”

Climatul subalpin ameliorează şi vindecă TBC-ul
În timpul mersului prin pădure, aerul inspirat este de cea mai bună calitate, crescând capacitatea pulmonară. Acesta este benefic în funcţie de altitudine, iar după o cură de 14 zile, inspirând aer ionizat timp de două ore dimineaţa şi două ore seara, vor fi vindecate şi ameliorate mai multe afecţiuni: până la 1.000 de metri, datorită climatului blând, aerul devine sedativ, tratând insomnia, nervozitatea, hipertiroidia, ulcerul şi gastrita hiperacidă; între 1.000-1.400 de metri cele mai bune rezultate se obţin în tratarea bolilor pulmonare, fiind singurul mod de a trata naturist TBC-ul şi vindecarea stărilor anxioase. De asemenea, climatul subalpin are efecte revigorante şi tonifiante, ajutând bolnavi cu probleme respiratorii, anemici, hipertensivi sau cu început de ulcer; între 1.400-1.800 de metri, acolo unde întotdeauna este un climat alpin, bolnavii cu astm bronşic vor scăpa de crizele chinuitoare ale acestei afecţiuni. Aerul de la cotele de peste 1.800 de metri se recomandă oamenilor sănătoşi, care doresc să se fortifice şi să scape de stres.

Cura cu aer alpin alungă depresia şi te încarcă pozitiv
În timp ce urci pe munte, aerul devine din ce în ce mai curat şi mai liniştitor. Cei cărora le plac drumeţiile au un tonus sănătos şi o perspectivă optimistă de viaţă, ceea ce le aduce acel surplus de energie pozitivă. În timpul mersului prin pădure, aerul inspirat este de cea mai bună calitate, crescând capacitatea pulmonară, fără să simţi un efort major. Până şi cele mai complicate forme ale depresiei şi-au găsit leacul în curele cu apă şi aer de la cote alpine. Cel mai sănătos aer se poate respira în imediata apropiere a cascadelor, acolo unde există ioni negativi din abundenţă şi oxigen pur, care reglează circulaţia sângelui şi fortifică organismul, chiar şi în cazul asteniei severe.
Atenţie, cura cu aer alpin este contraindicată în afecţiunile cardiace sau emfizem pulmonar.

Mariana Borloveanu, Leacuri mănăstireşti. Terapii pentru trup şi suflet

Niciun comentariu: