joi, 19 noiembrie 2009

Nou preot slujitor la parohia Berivoii Mici

De Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, prăznuit la 26 octombrie, a avut loc o nouă hirotonie în protopopiatul nostru. La parohia ”Sfântul Nicolae” din Berivoii Mici, tânărul diacon Gheorghe Adrian Dan a fost hirotonit întru preot în mijlocul comunităţii şi instalat apoi ca preot slujitor pe seama acestei parohii.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfinţitul Andrei Făgărăşeanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, împreună cu un sobor de 15 preoţi şi diaconi, iar în cadrul ei a avut loc şi hirotonia întru preot a noului paroh. La finalul Sfintei Liturghii, părintele Gheorghe Adrian Dan a fost instalat ca preot paroh al comunităţii din Berivoii Mici, Preasfinţitul Andrei înmânându-i Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce, precum şi cheile bisericii.
Într-un moment emoţionant, părintele Ioan Puia, cel care a fost paroh al satului timp de mai mulţi ani, plecat acum să slujească pe meleaguri sibiene, şi-a luat rămas bun de la păstoriţii săi.
După terminarea slujbei, preoţii şi mirenii prezenţi au luat parte la o agapă frăţească, în incinta căminului cultural al satului.
Părintele Gheorghe Adrian Dan s-a născut la 1 februarie 1983, în municipiul Braşov. A absolvit Seminarul “Dumitru Stăniloae” din Braşov - promoţia 2003, apoi Facultatea de Teologie “Andrei Şaguna” din Sibiu - promoţia 2008 şi urmează în prezent cursurile de masterat din cadrul aceleiaşi facultăţi. Este căsătorit cu doamna Nicoleta Dan, medic endocrinolog rezident.
Îi dorim noului părinte hirotonit şi instalat la Berivoi o activitate pastorală cât mai rodnică în slujba lui Dumnezeu şi a oamenilor, preoţie curată, râvnă duhovnicească, răbdare şi înţelepciune în împlinirea înaltei misiuni încredinţate, alături de îndemnul din I Timotei, cap. 4, v. 5: „Slujba ta fă-o deplin!”
Diac. Claudiu Păun

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 34 - noiembrie 2009

Niciun comentariu: