Pagini

miercuri, 21 decembrie 2011

Borş de cartofi cu sfeclă roşie

Ingrediente:
-          1,5 kg cartofi
-          3 morcovi potriviţi
-          1 rădăcină pătrunjel
-          1 ţelină mică
-          2 cepe
-          50 ml ulei
-          2 bucăţi sfeclă roşie potrivite
-          oţet sau borş, piper, sare, pătrunjel verde (după gust)
Sfecla se fierbe separat, în coajă. După ce se răceşte se dă pe răzătoarea mare. Zarzavaturile se taie cubuleţe şi se pun la fiert. Când sunt pe jumătate fierte, se adaugă cartofii cubuleţe. Spre sfârşit se adaugă uleiul şi condimentele. Când este gata se adaugă sfecla roşie şi se mai dă un clocot. Se poate consuma cu ardei iute.
Important: sfecla nu se pune la fiert împreună cu celelalte pentru că se decolorează. Dacă este fiartă separat şi pusă la sfârşit, îşi păstrează o culoare foarte frumoasă.
Reţetă oferită de doamna Liliana Ghircoiaş, din Bucium

 Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 59 – decembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu