Ingrediente:
-
1,5 kg cartofi
-
3 morcovi potriviţi
-
1 rădăcină pătrunjel
-
1 ţelină mică
-
2 cepe
-
50 ml ulei
-
2 bucăţi sfeclă roşie potrivite
-
oţet sau borş, piper, sare,
pătrunjel verde (după gust)
Sfecla se fierbe separat, în coajă. După ce se
răceşte se dă pe răzătoarea mare. Zarzavaturile se taie cubuleţe şi se pun la
fiert. Când sunt pe jumătate fierte, se adaugă cartofii cubuleţe. Spre sfârşit
se adaugă uleiul şi condimentele. Când este gata se adaugă sfecla roşie şi se
mai dă un clocot. Se poate consuma cu ardei iute.
Important: sfecla nu se pune la fiert împreună
cu celelalte pentru că se decolorează. Dacă este fiartă separat şi pusă la
sfârşit, îşi păstrează o culoare foarte frumoasă.
Reţetă oferită de doamna Liliana Ghircoiaş,
din Bucium
Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 59 – decembrie 2011
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu