Pagini

marți, 15 decembrie 2009

Pateu de porc preparat în casă

Acest pateu se pregăteşte de obicei la tăierea porcului, dar poate fi preparat şi cu altă ocazie, în cantităţi mai mici. Este o alternativă bună la pateul din comerţ, plin de chimicale.
Aveţi nevoie de:
  • - 2 kg carne de porc
  • - 2 kg slănină cu carne
  • - 1 kg ficat de porc
  • - sare şi condimente după gust

Se fierb toate ingredientele, se scurg, se lasă la răcit, apoi se trec de două ori prin maşina de tocat şi se condimentează după gust. Se păstrează la congelator.
Reţetă oferită de doamna preoteasă Rodica Neagu – Hurez

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 35 - decembrie 2009

Toate articolele de la rubrica "Cu Dumnezeu în casă" din acest număr:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu