Pagini

marți, 13 ianuarie 2009

Sărăţele cu caşcaval

Sunt extraordinar de bune, iar ce mi-a plăcut mult la ele e faptul că ies foarte pufoase si ca sunt fără praf de copt.


Reţeta e următoarea:
- 250 g caşcaval
- 200 g făină
- 1 linguriţă boia, dar merge şi fără
- sare
- 200 g unt rece
- 1 gălbenuş
- sare sau susan, chimen pentru presărat deasupra.
Eu le-am făcut de sărbătoare, în formă de steluţe aranjate brăduţ, dar se pot face în orice formă, sau pur şi simplu tăiate fâşii şi răsucite.
Se pregătesc aşa:
- se frământă un aluat din caşcavalul ras, făină, un praf de sare, 1 linguriţă boia şi untul în fulgi
- se face o bilă care se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 60 minute
- se întinde aluatul în foaie de 1 cm şi se taie fâşii care se răsucesc sau se folosesc diverse forme.
- se încinge cuptorul, se ung beţişoarele sau steluţele cu gălbenuş bătut, se presară după gust caşcaval, sare, chimen sau susan şi se coc 20 de minute.
Reţetă oferită de doamna Laura Sava – Timişoara
Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 24, ianuarie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu