Pagini

marți, 13 ianuarie 2009

Prăjitură cu napolitană

Ingrediente pentru blat: 8 albuşuri, 8 linguri zahăr, 8 linguri făină, 200 g nucă tăiată, 200 g rahat tăiat cubuleţe, 100 g stafide, coaja rasă de la o lămâie, 1 praf de copt.
Mod de preparare a blatului: Albuşurile se bat spumă cu cele 8 linguri de zahăr, se pune făina, apoi se adaugă nuca, stafidele, rahatul şi praful de copt. Se pune compoziţia la copt în tava unsă şi tapetată cu făină.
Ingrediente pentru cremă: 8 gălbenuşuri, 10 linguri de zahăr pudră, 3 plicuri de zahăr vanilat, 3 linguri de cacao, un pachet de unt.
Mod de preparare a cremei: Toate ingredientele se amestecă bine şi se fierb pe baie de aburi amestecând continuu cu mixerul.
La final este nevoie de 2 foi de napolitană cumpărate care se ung cu crema, iar în mijloc se pune blatul.
Reţetă oferită de doamna preoteasă Mihaela Tatu, din Voivodenii Mari

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu