Pagini

marți, 19 iunie 2012

Ce mâncăm, ce bem? Cafeina



Este un alcaloid întâlnit în mod natural în ceai, seminţe de cola şi cafea.
Toxică în doze mari, poate provoca palpitaţii, hipertensiune arterială, vomă, convulsii, dureri de cap, diaree, urinări frecvente, deshidratări, insomnie, crampe stomacale, tremurături ale mâinilor, spasme musculare; acţionează ca laxativ, favorizează eliminarea calciului din organism; creşte secreţia acidă gastrică, amplificând simptomele ulcerului peptic; este folosit ca un stimulent uşor în cantităţi moderate; cafeina poate da o dependenţă moderată, fapt ce face ca unele persoane să aibă dureri de cap
dacă renunţă la produsele cu cafeină. A se evita cafeina, chiar şi în cantităţi mici, de către femeile însărcinate şi de
către copii
Dr. Pavel Chirilă, „Despre alimentaţia modernă”

  Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 65 – iunie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu